Paketerat och klart

04 maj 2020 lily_hansen

Att skicka paket till någon annan ska inte behöva vara vare sig dyrt eller besvärligt. Det ska vara enkelt för både avsändare och mottagare. Det spelar ingen roll om man är i rollen som privatperson eller om det är arbetsrelaterade gods man planerar att skicka iväg, det viktiga är att mottagaren får sitt paket snabbt och enkelt. När man söker en pålitlig leveranspartner av paket är dhl ett givet val. Paketet är spårbart, vilket innebär att både avsändare och mottagare kan följa paketets resa, från att det är inlämnat tills mottagaren har hämtat ut det.

 

Paketera på rätt sätt

Varken avsändaren eller mottagaren vill att det skall komma fram skadat gods, därför är det viktigt att avsändaren paketerar innehållet noggrant och ordentligt. Ska man skicka vassa saker, exempelvis saxar, är det viktigt att man paketerar dem så de inte river sönder paketet inifrån. Innan man packat sitt gods är det viktigt att ha ett mjukt skyddsemballage så varorna klarar sig under transporten, då det kan uppstå stötar, tryck och vibrationer. Det yttre emballaget behöver också vara kraftigt och skyddande, så att det precis som det inre emballaget kan stå emot stötar och vibrationer från bland annat maskiner.

 

 

Bra att tänka på om innehållet

Det mesta går faktiskt att skicka som paket idag, men ibland blir det problem med vissa varor eller föremål då det finns juridiska eller säkerhetsmässiga skäl som gör att transportföretaget varken får eller kan ta hand om paketet. Några av de varor som inte får transporteras är exempelvis alkoholhaltiga drycker, paket med ett bruttovärde över 5 000 kronor, levande växter och levande eller döda djur och insekter. Om man är osäker på om innehållet i paket är okej, kan man gå in och titta på transportföretagets hemsida. Där finns det listor på vilka varor som man inte får skicka.  

Fler nyheter