Skalfasader i Stockholm: Förvandla ditt leende

13 juni 2024 Veronica Urena

editorial

Att le med självförtroende och visa upp ett bländande vitt leende är något de flesta av oss eftersträvar. I Stockholm finns det flertalet avancerade tandvårdskliniker som kan hjälpa dig att uppnå detta genom skalfasader, en populär och effektiv kosmetisk behandling. Läs vidare för att få reda på allt du behöver veta om skalfasader och varför de kan vara den perfekta lösningen för just ditt leendes förvandling.

Vad är skalfasader?

Skalfasader är tunna skal av porslin eller kompositmaterial som fästs vid framförallt de främre tändernas yta för att förbättra deras utseende. De kan användas för att rätta till en rad olika estetiska problem som missfärgade, slitna, spruckna eller ojämnt placerade tänder. Fasader är ett populärt val eftersom de ger ett naturligt utseende och är långvariga.

Behandlingen börjar med en konsultation hos en tandläkare, där ni tillsammans går igenom dina önskemål och förväntningar. Tandläkaren gör sedan en noggrann undersökning för att avgöra om skalfasader är rätt val för dig. Om så är fallet tar tandläkaren en avtryck av dina tänder som sedan används för att skräddarsy dina skalfasader.

Fördelar med skalfasader

En av de största fördelarna med skalfasader är möjligheten att skapa ett leende som ser både naturligt och estetiskt tilltalande ut. Du kan välja färg och form på fasaderna så att de passar ditt ansikte och din personliga stil.

Porslinsfasader är kända för sin hållbarhet och kan hålla i 10-15 år eller längre med rätt skötsel. De är också motståndskraftiga mot fläckar, vilket innebär att ditt leende kommer att fortsätta vara strålande år efter år.

Till skillnad från andra tandvårdsbehandlingar kräver skalfasader endast en minimal slipning av tandens yta. Detta innebär att mer av din naturliga tandstruktur bevaras, vilket är fördelaktigt för din totala tandhälsa.

skalfasader stockholm

Behandlingsprocessen steg för steg

Din resa mot ett vackert leende börjar med ett besök hos tandläkaren där du diskuterar dina estetiska mål. Det är även viktigt att ha en god munhälsa innan behandlingen påbörjas.

För att skalfasaderna ska passa perfekt behövs en viss förberedelse av dina tänder. Detta innebär vanligtvis att en liten mängd av tandens emalj avlägsnas.

I vissa fall kan temporära skalfasader placeras på tänderna medan de permanenta fasaderna tillverkas. Detta ger en inblick i hur det slutgiltiga resultatet kommer att se ut.

När de permanenta skalfasaderna är klara fästs de på tänderna med hjälp av en speciell bindande cement. Efter det görs nödvändiga justeringar för komfort och utseende.

Att välja tandläkare för skalfasader i Stockholm

När du väljer tandläkare för att få skalfasader är det viktigt att kliniken har tillräcklig expertis och erfarenhet. Det är en konst att skapa vackra leenden, och du vill vara säker på att din tandläkare har det som krävs.

Porslinet eller kompositmaterialet som används påverkar både utseendet och livslängden på dina fasader. Forska och ställ frågor om vilka material som kommer användas för dina skalfasader.

Tidigare kunders erfarenheter kan ge en god indikation på kvaliteten på de tjänster och resultat du kan förvänta dig. Läs omdömen och be om att få se före- och efterbilder.

Läs mer om skalfasader Stockholm!

Fler nyheter